Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OSCG

Saopštenje predsjednika OSCG

Povodom pisma predstavnika kluba OK „Akademija“ Milana Markovića predsjedniku Skupštine OSCG, saopštavam:

OSCG je 15.juna 2020. godine, prema Statutu saveza i proceduri, objavio Javni poziv za izbor predsjednika OSCG. Poziv je poslat na adrese svih klubova i objavljen na sajtu OSCG.  Svi klubovi su imali pravo da predlože kandidata za predsjednika.

Takođe, shodno proceduri i Statutu, zakazana je sjednica skupštine za 23.jul 2020.godine i poslat zahtjev svim klubovima da kandiduju sve teme i pitanja o kojima žele da diskutuju. OK „Akademija“ i Milan Marković nijesu poslali ni kandidaturu za predsjednika, ni temu o kojoj bi željeli da diskutuju, ili da traže odgovore.

Umjesto poštovanja Skupštine OSCG kao najvećeg organa, kao i svih delegata koji godinama svojim dostojanstvenim međusobnim odnosom grade civilizovan institut u kome se sve rješava razgovorom i dogovorom, Milan Marković je uvrjedljivim odnosom prema predsjedniku Skupštine, prije samog početka sjednice, kao i snimanjem sebe u neprikladnom izlaganju pokušao da napravi nekakav rijaliti šou i time pokazao taj svoj, citiram „odbojkaški kredibilitet mnogo iznad svih prisutnih koji su bili u hotelu Splendid toga dana“!!!

Što se tiče Markovićevih pitanja upućenih posredstvom predsjednika Skupštine OSCG, informišem javnost da je CEV u svom elitnom komercijalnom takmičenju, Ligi šampiona, iz direktne komunikacije sa klubom „Budvanska Rivijera“, godinama posredstvom Vajld karte davao mogućnost nastupa. CEV je, kao i FIVB,  u direktnoj elektronskoj komunikaciji sa budvanskim klubom bio upoznat sa registracijom „Budvanska Rivijera Budva“ i, uz podršku saveza, odlučio da im dozvoli učešće u Ligi šampiona, na šta smo mi veoma ponosni jer smo kao sport imali predstavnika u elitnom klupskom takmičenju. Milan Marković je tada bio trener „Budvanske Rivijere Budva“. Teoretski, mogao je već tada da mi postavi ovo pitanje. Dobio bi isti odgovor. Inače, ta sezona je ostala upamćena po izuzetno nesportskom potezu upravo g-dina Markovića. Dozvolio je sebi da se ne pojavi na posljednjoj utakmici „Budvanske Rivijere Budva“, u finalu plej ofa. Zamijenio ga je kolega iz ženske ekipe i spasio dostojanstvo kluba. Tada je „Jedinstvo“ osvojilo titulu.

Što se tiče nastupa OK „Budvanska Rivijera Budva“ u Prvoj ženskoj ligi, pravo nastupa je dobijeno uz saglasnost svih klubova na skupštini, prilikom žrijebanja za takmičarsku sezonu.

Što se tiče pitanja o registraciji našeg reprezentativca, on je imao ugovor sa ekipom „Budućnosti“ do završetka takmičarske sezone 2014/2015, kada je u prelaznom roku, kao slobodan igrač, registrovan za „Budvansku Rivijeru“ shodno svim pravilima i Statutu OSCG i prije tog datuma nije imao, niti je mogao da ima ijedan nastup za „Budvansku Rivijeru“ u takmičenjima pod okriljem OSCG, za koje je OSCG i nadležan. Ono što želim da istaknem je i da je isti reprezentativac registrovan od OK „Budvanska Rivijera“ za učešće u Ligi šampiona. Evropska odbojkaška konfederacija licencira igrača za Ligu šampiona, posredstvom online platforme, uz učešće Evropske konfederacije i klubova, bez ikakve uključenosti nacionalnih federacija, pa je tako bilo i u slučaju našeg reprezentativca, koji je licenciran od CEV-a za Ligu šampiona. Želim da još jednom istaknem činjenicu da je OSCG nadležan za takmičenja koja  organizuje i za licenciranje igrača za ta takmičenja. Odgovor na  ovo pitanje je inače, svojevremeno, već bio u medijima.

Što se tiče ostalih pitanja smatram da su iz domena kampanje za izbor  predsjednika te da je sjednica Skupštine OSCG mjesto za diskusiju.

Milan Marković svoja prava može da ostvari kroz naš Statut, i da uz propisane procedure traži zakazivanje Skupštine.

Lično me raduje podrška delegata na Skupštini koji su me legitimno izabrali, kao i verbalna podrška koju sam ovih dana dobio od ministra sporta i mladih Nikole Janovića, a posebno i čestitka predsjednika CEV-a Aleksandra Boričića.

Predsjednik OSCG

Cvetko Pajković