Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kvalifikacije za EP (odbojkašice)ReprezentacijaSeniorke

Odbojkašice u nedjelju od 17.30 časova u Pljevljima dočekuju Češku

Selektor Krunić: Da svi budemo srećni poslije meča

Samo jedan dan ostao je do posljednje utakmice koju će naše odbojkašice odigrati pred svojom publikom u ovogodišnjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U nedjelju, 4. septembra Crna Gora će od 17.30 časova u Sportskom centru “Ada” u Pljevljima dočekati Češku, lidera grupe B. To je duel u okviru 4. kola kvalifikacija za EP, u kojima Češka na polovini puta ima maksimalan učinak, a Crna Gora pobjedu i dva poraza. U prvom susretu u češkom gradu Taboru domaćin je savladao našu selekciju sa 3:0 (25:14, 25:17, 25:21).

Plasman na šampionat Starog kontinenta izboriće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz šest grupa, ali po svemu sudeći i najbolja trećeplasirana selekcija iz svih grupa, pa bi na kraju o tome mogao da odlučuje svaki bod, čak možda i svaki set. A s obzirom na to da je Crna Gora u prve dvije utakmica u Pljevljima imala fenomenalnu podršku, nema sumnje da će ovoga puta atmosfera možda biti i najbolja do sada. Naše mlade djevojke to zaslužuju, jer su one naša sadašnjost i budućnost, a publika u Pljevljima zaslužuje da joj se “crvene” oduže dobrom i požrtvovanom partijom.

“Vrlo smo blizu jedne za nas bitne utakmice, četvrte u kvalifikacijama. U nedjelju nam dolazi Češka, koja je sigurno već obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo, ima sjajan skor 3-0 bez izgubljenog seta. Nadamo se da ćemo imati snage i energije i da ćemo uz pomoć pljevaljske publike pokušati da iznenadimo Češku, jer svjesni smo šta bi nam svaki set, a ne bod značio u toj borbi za najbolje treće mjesto. Nadam se da nećemo ostati dužni ovome gradu, koji nas je toliko podržavao cijelo ovo ljeto, koji je prve dvije utakmice protiv Islanda i Finske popunio dvoranu i stvarno nam bio jedna podrška. Zbog njih, zbog cura i stručnog štaba, stvarno bih volio da se od Pljevalja oprostimo na jedan rezultatski dobar način, da svi budemo srećni poslije te utakmice”, kazao je selektor naših djevojaka Milorad Krunić.

Konačno će naša reprezentacija zaigrati u najjačem sastavu, jer selektor Krunić može da računa na korektorku Nikoletu Perović, čiji je izostanak zbog povrede predstavljao nemjerljiv gubitak u prva tri kola kvalifikacija. Jer, činjenica je da samo kapitenka Tatjana Bokan i Nikoleta Perović imaju dovoljno iskustva i međunarodnih bitaka da mogu da povedu veoma mlade saigračice ka uspjehu u izuzetno teškim i značajnim mečevima…

“I eto, nakon duže vremena konačno smo u punom sastavu, nadam se da ćemo tako i ostati. Očekuje nas utakmica protiv Češke, dobro treniramo i mislim da smo spremne. Nadam se da ćemo ih iznenaditi, iako su one favoritkinje, to ne znači da ne možemo kući, uz našu divnu publiku, da ih pobijedimo ili bar uzmemo bod. Svakako bi nam puno značilo i pobjeda, ali i bod. Ovim putem bih željela da pozovem navijače da u što većem broju dođu i da nas podrže. Ovo nam je posljednja utakmica kući, svaki njihov aplauz, svaka njihova podrška nam je jako, jako bitna”, istakla je Nikoleta Perović.

Poslije meča sa Češkom, Crnoj Gori predstoje gostovanja na Islandu i u Finskoj, 7. i 10. septembra.

 

Povezani članci

Back to top button